Проф. Витанов: Смъртността до края на месеца ще е под 100 души дневно

45% от хората са се срещали с вируса, няма да се стигне до локдаун
16 ное 2021 10:48, Ния Христова
73
Проф. Витанов: Смъртността до края на месеца ще е под 100 души дневно
Снимка: БГНЕС
"През следващите две седмици прогнозите са да паднем под 2 хиляди заразени на ден и под сто човека починали с COVID-19". Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов. 
 
Според него дифузното разпространение на вируса в страната ще спре.
 
"Има три възможни сценария. Първият е оптимистичният- да паднем под 2 хиляди заразени и под сто човека смъртност. Вторият- тези цифри да не се постигнат. Третият сценарий е най-страшният. Спадът на спре и да тръгне нагоре, което ще гарантира един ужасен декември месец", коментира математикът.
Още по темата
 
"Предпоставки за реализирането на някои от лошите сценарии ще са прибирането на сънародниците ни от чужбина, както и връщането на учениците в клас. Спад на ентусиазма за ваксиниране, също ще промени данните", допълни проф. Витанов. 
 
Проф. Николай Витанов успокои, че обхватът на заразата се свива.
 
"Към момента около 45% от населението са се срещали с вируса. Колективният имунитет е около 70%- в случаи, че ваксинацията продължава със същите темпове и две поставени дози", обясни още той.
 
Проф. Витанов прогнозира, че при тези тенденции, до локдаун няма да се стигне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Ала Витанов преди 2 години
Има публикация хората да спазват дистанция цитиран на едно прасе разстояние. Скоро този Витанов ще го видим на четири крака да *** по медиите, за да показва нагледно примери как се правят свиински работи.
57
1
 
1
 
! Отговори
ЗА Празнизите преди 2 години
ЩЕ ИМА още МНОГО ПРЕСНИ гробове, докато едни се веселят други ще запълват дупките на 2 метра под земята. Витанов беше обещал хубави коледни празници с хора, които няма да ги има тоест умрели. Живите ще трябва на гробища да ходят за празниците.
56
0
 
3
 
! Отговори
До КРАЯ на Годината преди 2 години
Все повече ваксинирани хора ще се разболяват и ще умират. Виждаме процентите на неваксинираните хора как плавно спада вече 80% от случаите са на невакасинирани с времето все повече хора се ваксинират и повече хора с ваксина ще разболяват и влизат в болница.
55
3
 
2
 
! Отговори
до края на месеца преди 2 години
Още 1000 неваксинирани ще си отидат - жалко, че повярваха на онова човекоподобие на Ам-Гъл
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смърт няма проф. Витанов! Уважениякъм вашите професорски знания но не сте осъзнат освен че сте част от ковид план измамата. Човек не умира. Смърт няма. Душата духа и съзнанието са вечни. Имаме много животи на земята.Защото имаме уроци да учим и карма която да плащаме опит който да трупаме. И ако бяхте чели малко извън медицината на физическо ниво ,щяхте може би да знаете,че душата си избира живота и всичко което да й се случи. И още много. Това с вируса е смешно вече.
53
1
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
276 починали и този кллоууун ми говори глупости ,стига му давахте гласност ,този е за психодиспансер!
52
1
 
1
 
! Отговори
90% преди 2 години
30% ваксинирани 45% прекарали вируса България е в челото на защитените без да броим ..релите.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер сме! Във ваксинираните държави с по 20 пъти по-голямо население от нас има по 2-3 починали, понеже ваксините не работят.
50
2
 
2
 
! Отговори
dodger преди 2 години
Може ли един ден без Витанов?
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако стане врачка и лев няма да изкара. Малко трябва и да се поизлъгва. А то само с "голата" истина...
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ако не беше вирусчето, до него бугарина до 100 години живееше. Смешкооо...Винаги е бил на последната дупка на кавала.
47
1
 
5
 
! Отговори
Яве преди 2 години
Как е Кунчев? Жив ли е там във ВМА?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест, да се стягаме за следващата вълна. Който минал през ситото-минал. Следващия тираж...-не губете кураж.
45
0
 
2
 
! Отговори
Що"Да"Вида преди 2 години
Има 3 варианта, според който им наредят след изборите, но ще е лошия както е навсякъде из Европа.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на тези числа, откакто разбрах, че човек починал в автомобилна катастрофа е причислен към ковид починалите.
43
3
 
1
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 45 - Не ги мисли тия 100 умрели без ваксина. Били са си в правото. Като им се е живяло - имали са опцията да се ваксинират в продължение на 3години. Щом ваксините не намалят разпространението, но намаляват смъртността е ясно, че те са лична отговорност и могат да бъдат използвани от всеки по собствено усмотрение. Мен не ме вълнува дали ще умра от корона или от старост. А ти? Да не си "бог" или "сатаната" за да решаваш кой, колко дълго трябва да живее и от какво трябва да умре?
42
3
 
2
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
По традиция в България хората измират най-масово в края на Ноември и в началото на Декември. Не заради корона или бобонова чума, а заради естеството на сезона. Било е така и винаги ще бъде така. Витанов да не остане изненадан, пак. ;} 100-200-500 какво значение колко хора измират на ден, като по света живеят над 7 милиарда човека. Няма поводи за притеснение от гледна точка на човешката цивилизация. Останалото са опити да се буди национализъм, което в 21в е ракиена разтривка за деца с температура
41
4
 
3
 
! Отговори
До Николай от Н...во преди 2 години
Ами умнико нали точно ваксинираните умират бе и диот
40
8
 
4
 
! Отговори
Николай от Николаево преди 2 години
Сто човека умрели за нищо ги нямаме, ако всичките сто бяха ваксинирани, повечето щяха да поживеят още, и да умрат от друго.
39
8
 
4
 
! Отговори
Студи преди 2 години
Гнус ме е да си вкарам работи, които са хранени с клетки от абортирал ембрион на даунче примерно. В китайската ваксина на Sinopharm (BBIBP-CorV) вирусите са хранени с клетки от африканска зелена маимуна, която поне е била родена и надявам се е била в добро здраве. Партидите отгледани с клетки от насекоми не ме привличат. Искам да отговоря на обществените изисквания, но родословното дърво на ваксините не е от добро потекло. Дано и властите проявят разбиране, че по-бавно избирам ваксина.